Arayın, Yeşil Hayatı Tarayın...
14/12/2012
Doğanın Mucizevi Gücü
Her hastalandığımızda iyileşme ümitleriyle aslında içlerinde ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz olmadan sarıldığımız ilaçlara ne kadar güveniyoruz? Hiç düşünmeden kullandığımız bu ilaçların içeriklerini ve yan etkilerini hiç okumayı denediniz mi? İddia ederim ki birazcık bilgilenseniz, eliniz bu ilaçlara, bir diğer deyişle “zehirlere”, hemen gitmeyecek. Özellikle hastalanan çocuklarınıza kendi hazırladığınız ilaçları vermek istemez misiniz? Hem de içinde ne olduğunu bilerek, tüm etkilerinin farkında olarak...
İşe hazırlaması gayet kolay olan öksürük pastilinden başlayabilirsiniz. İnternette biraz araştırma yaparak detaylı bilgi alabileceğiniz farklı tarifler var. Bunlardan biri biraz balı tencerede karıştırarak düşük ısıda kaynatmak ve kaynadıktan sonra küçük kalıplara yerleştirerek soğumaya bırakmak. Bu bala daha sonra kekik, tarçın, nane, veya zencefil gibi eklemeler yaparak da 1 yaşından büyük çocuğunuza sunabilirsiniz. Hastalık boyunca tahriş olmuş boğazlar için bire bir gelecek olan bir önerim daha var: C vitamini açısından zengin, doğal bir antibakteriyel ve antioksidan limon suyu, bal, ve sıcak su karışımı.
Mutfaktaki yeteneklerinize güveniyorsanız, tamamen doğada bulunan ürünlerden hazırlayabileceğiniz birçok farklı grip ılacı tarifini bulmak için biraz araştırma yapmak yeterli. Size zaman kazandırmak için biraz araştırma yaptım. Popüler olan tariflerden biri 1 su bardağı üzüm pekmezi ile karıştırılan ¼ bardak taze sıkılmış soğan suyu. Bu karışımı birer çorba kaşığı şeklinde günde üç kez içmek hastalığın kısa bir sürede ortadan kalkmasına ve normalden çok daha az sık tekrarlamasına neden oluyormuş.
Başlamışken devam edelim. Grip durumunda alınacak bir diğer ev yapımı “ilaç” kaynatılan bir bardak sütün içerisine adaçayını ufalayıp ekleyerek hazırlanıyor. Birkaç dakika bekletildikten sonra tüketilmeye hazır olan bu içeceği de gün boyunca 2-3 kez tüketmek gerekiyor. Bitkisel çözüm sunan bir diğer alternatif önceden kaynatılan suya birkaç gram ıhlamur yerleştirilerek ve kapağı kapatılarak biraz bekledikten sonra tüketilen ıhlamur çayı. Aynı işlemi biraz tarçın, zencefil, veya biberiye ile tekrarlamak da benzer yararları sağlayacaktır. Daha kapsamlı bir karışım için iki bardak su içerisine eklenecek birkaç gram ıhlamur ve kabukları ile doğranmış limon kaynatıldıktan sonra tüketilebilir.
Yararları saymakla bitmeyen limon suyu, kırmızı biber, sarmısak, zencefil, ve bal karışımının da kaynatılarak süzgeçten geçirdikten sonra sıcak olarak tüketmenin de yararlı olduğunu okumuştum. Kaybolan sağlığınızı hızlı bir şekilde geri getirmek için amaçlanan ve özellikle eczanelerde satılan öksürük ilaçlarından çok daha etkili olan bir başka tarifteki malzemeler ve hazırlanış şöyle: İki yemek kaşığı adaçayı, aynı miktarlarda taze kekik ve papatya, bir tatlı kaşığı rezene tohumu, yarım tatlı kaşığı toz zencefil, ve birkaç diş karanfil yarım saat boyunca dört bardak miktarında su içerisinde kaynatılıyor. Kaynadıktan sonra dört bardak yemek kaşığı bal ekleniyor ve en fazla üç ay içerisinde tüketiliyor. Bu karışımın harikalar yarattığını duymuştum, denemenizi tavsiye ederim.
Hastalık geldi geliyor ama henüz tam hasta değilseniz, yukarda bahsettiğimiz çayların yanında güçlü bir antioksidan olan sarmısağı çiğ olarak tüketebilir, hastalık gelmeden önüne geçebilirsiniz. Çiğ sarmısağı daha yenilebilir bir hale sokmak istiyorsanız, yanında bisküvi veya ekmek ile tüketebilirsiniz. Bu girişiminiz için vücudunuzun size teşekkür edeceğinden emin olun! Kan dolaşımını hızlandırarak kan hücrelerinin vücuttaki enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olan kırmızı biberi sıcak bir su ile karıştırarak içmek de hastalığı engellemekte ve yenmekte yararlı olacaktır.
Aslında hepimizin bildiği ama yeri geldiğinde unuttuğumuz bir şey daha var: Tuzlu su ile gargara yapmak. Tuzun kurutucu özelliği ile boğazdaki rahatsız bir şişiklik yapan ekstra sıvıdan kurtulabilirsiniz. Öte yandan sinüsleri temizlemek ve göğüsteki tıkanıklığı çözmek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise nane, karanfil, ve biberiyeyi bir tencerede kaynatarak burdan çıkan buharı içinize çekmek. Benzer yararı sıcak bir banyodan çıkan buhardan da elde edebilirsiniz.
Unutmayın ki ilaç şirketleri genelde çözüm değil, müşteri yaratır! Oysa tüm sorunlarımızın çözümü doğada mevcut!
Çise Ünlüer (16 Aralık 2012)
ciseunluer@gmail.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment