Arayın, Yeşil Hayatı Tarayın...

24/05/2013

Su Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Uzun bir günün ardından eve geldiniz. Makyajınızı çıkardığınız mendili ve kullandığınız tüm kişisel bakım ürünlerini direk tuvalet klozetinin içine bıraktınız, sifonu çekip kurtuldunuz. Bir önceki gün hazırlanan yemekten kalan tavanın içindeki yağı da düşünmeden mutfak teknesine boşalttınız ve kurtuldunuz... mu acaba?

Lavabo ve tuvalet klozetlerinden suya karışan atıkların daha sonra neden olduğu kirliliğin, ve karıştığı suda yaşayan balık ve diğer canlıların devamlılığı için yarattığı tehlikenin farkında mıyız? Tabii bir de bu durumun borularınıza vereceği zarar var, ki bu diğer tehlikelerin yanında az kalıyor. Nerdeyse hergün kullandığımız kişisel bakım ürünlerini inceleyecek olursak, tuvalet kağıdı, oje ve aseton, ilaçlar, ürün etiketleri, asitli ürünler, patlayıcı malzemeler, ve diğer tüm kimyasalların mümkün oldukça su kaynaklarından uzak tutulmasında yarar var.


17/05/2013

Banyoda Gerçek Temizlik




Sağlıklı bir yaşam için gereken adımları attınız ve mümkün oldukça organik besinlere yöneldiniz, vakit buldukça spor yapmaya başladınız, ve özellikle su ve yiyeceklerinizi saklarken plastiklerden uzak durdunuz... Ancak göz ardı ettiğiniz çok önemli bir nokta var: sudaki klor! Derimizin, normalde aynı sudan 4 litre içerek vücudumuza girecek klorun 100 katını, sadece 10 dakikalık bir duş süresinde emdiğini biliyor muydunuz? Ve bu klorun vücuda girdiği andan itibaren tahribata başladığını?

Ülkemizde tam anlamı ile güvenli olmadığını bildiğimiz için, direk çeşmeden su içmeye çekiniyoruz. İçmeye çekindiğimiz su ile neden banyo yapmak isteyelim ki? Çünkü aynı tehlikeli maddelerin, banyo yaparken derimiz tarafından emildiğini ve en az suyu içmiş kadar risk taşıdığını bilmiyoruz!


16/05/2013

Karıncalardan Kurtulmanın Doğal Yolları



Geçtiğimiz hafta, yaz aylarıyla sayısı artan sinekleri yaşam alanlarımızdan uzak tutmanın doğal yollarına değinmiştik. Yaklaşan sıcaklar sineklerle birlikte diğer canlıları da beraberinde getiriyor. Bunların başında sadece bahçelerde değil ev içlerinde de sıkça görülen karıncalar geliyor.

Bu çalışkan ziyaretçileri evinizden ve de özellikle mutfağınızdan uzak tutmak isterken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız akla gelen gelmeyen tüm kimyasal böcek ilaçlarını unutun! Ne sevdiklerinize ne de haytta kalmak için çalışan karıncalara zarar vermeden birkaç basit adımla bu işe çözüm bulmak mümkün. Gelin yakından bakalım...


04/05/2013

Zehirlenmeden Sineklerden Kurtulun!





Yaz mevisimi daha tam anlamıyla gelmemiş olmasına rağmen sıcak hava kendisini hissetirmeye başladı bile. Ve ülkemizde yaz, deniz, kum, ve güneşten başka anlamlara da geliyor: Sivrisinekler!

Sıcak yaz aylarının yaklaşması ile artacak olan sinek sorunumuza çözümler arayan belediyeler kimyasal ilaçlardan uzaklaşmaya çalışsa da bu konuda henüz kesin bir çözüm bulunduğu söylenemez. Bugün kullanılan sinek ilaçları, spreyler, deriye sürülen mendil ve losyonlar sadece kötü kokmakla kalmıyor, çocuklar başta olmak üzere hepimizi zehirliyor. Bu ürünlerin nerdeyse tümünde oldukça tehlikeli bir kimyasal olan DEET (N,N-Diethyl-meta-toluamide)’in bulunduğunu artık bilmeyen yok. Bu kimyasalın neden olduğu tüm hastalıklar ise ciddi sağlık sorunlarına neden olup, çoğu zaman ölümcül!

Devamını burdan okuyabilirsiniz...

Çise Ünlüer - Yeşile Dönüş